Hoe Hebben Ze In Amerika Gehandeld Op Energiebesparende Maatregelen? Een Aantal Voorbeelden Die Nederland Zou Kunnen Overnemen?

Het concept van commerciële energiegebruiksreductie bestaat al langer dan de meeste mensen zich realiseren. In het begin van de Nixon-administratie werd commerciële energiegebruiksreductie een officieel politiek thema, zij het dat het aan de technologie ontbrak om het allesbehalve idealistisch te maken.

  • Echter, in de tussenliggende decennia is commerciële energiegebruiksreductie een onderwerp geworden dat meer dan een discussiepunt is; energie efficiëntie consulting bedrijven bieden nu de expertise en technologie om de droom van elk bedrijf op het gebied van energiezuinig ontwerp te laten uitkomen.

Er zijn genoeg mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te treffen in je woning

Vreemd genoeg bestaat er echter enige aarzeling bij bedrijven om energiebesparende retrofits te implementeren, en het is niet geworteld in de verdenking van de effectiviteit van energie-efficiënte ontwerpen, want die is bewezen. Het berust veeleer op enkele misvattingen die gebaseerd zijn op halve waarheden. Hieronder bekijken we drie redenen waarom sommige bedrijven de implementatie van energie-efficiënte retrofits vermijden, en onderzoeken we de waarheid en de fictie die erachter schuilgaat.

Energiebesparing is net zo effectief als een efficiënt ontwerp

Geen enkel gerenommeerd bedrijf op het gebied van energie-efficiëntie zal u vertellen dat energiebesparing een slechte strategie is om de commerciële energiekosten te verlagen. Door het implementeren van energiebesparende maatregelen zoals lichtregelsystemen, efficiëntere deuren en ramen en efficiëntere isolatie die uitgevoerd kan worden door energiebedrijven,  daaroor kunnen bedrijven hun jaarlijkse energierekening en hun CO2-vervuiling aanzienlijk verlagen. Ook kunnen zakelijke bedrijven steeds vaker kiezen voor opties om een energiemaatschappij vergelijken mogelijk te maken.

Wat zijn de problemen als je besparingsmaatregelen neemt voor je energierekening?

Het probleem is echter dat het combineren van besparingsmaatregelen met een inefficiënt ontwerp het probleem niet uitroeit, maar alleen maskeert. Naast de specialisatie in het implementeren van efficiënt ontwerp, zijn de meeste energie-efficiënte bedrijven ook gespecialiseerd in het implementeren van besparingsmaatregelen, met het uiteindelijke doel om zowel het meeste geld te besparen – een jaarlijks bedrag dat gemakkelijk kan oplopen tot meer dan 50 procent van de huidige jaarlijkse energierekening van een bedrijf.