Hoe een auto te kopen

Een nieuwe auto kopen is een grote stap, maar het hoeft geen ontmoedigende stap te zijn. Hier leest u hoe u uw nieuwe auto kunt onderzoeken, lokaliseren, prijzen en onderhandelen. Mobiele technologie maakt deze stappen eenvoudiger dan ooit. Het is nu volledig mogelijk voor een koper om een ​​voertuig te kopen terwijl hij in de rij staat in de supermarkt of wacht om de kinderen op te halen.

Deze acht stappen kunnen u duizenden dollars besparen op uw volgende auto. Ze maken het proces ook sneller en stressvrij bij de dealer. Laten we beginnen.

1. Onderzoeksvoertuigen en functies

Weet u nog niet zeker welk voertuig u wilt? De Edmunds-app en -website bevatten zowat alle informatie die u nodig hebt, inclusief beoordelingen van experts en eigenaren, voertuigfactuurprijzen en aanbiedingen voor nieuwe auto’s.

De sites van automakers zijn handig om meer foto’s te bekijken en meer te leren over de functies en opties. Gebruik deze hulpmiddelen en u zult weinig problemen ondervinden bij het selecteren van de juiste auto of SUV. Als je eenmaal een korte lijst hebt, is het tijd om erachter te komen hoe je voor de auto betaalt. Bereken verbruik auto ook vooraf zodat u precies weet hoeveel geld u daarvoor gaat moeten besteden.

2. Krijg vooraf goedkeuring voor een lening

Een vooraf goedgekeurde autolening begint u op de goede voet. U krijgt een idee van hoeveel u zich kunt veroorloven, en u zult een rentevoet hebben die u vervolgens kunt vergelijken met de financiering van de dealer, die misschien wel het laagste jaarlijkse percentage heeft. Zoek naar een leningaanvraag op de mobiele webpagina’s van uw bank, kredietunie of andere geldschieters zoals Capital One of Nationwide. Het is een goed idee om je eigen onderzoek te doen naar de geldschieter die voor jou het beste werkt.

Terwijl u uw financiering plant, beveelt Edmunds een lening aan die niet langer is dan 60 maanden. Hoewel een aanbetaling van 20% ideaal is, is het voor de meeste mensen ook moeilijk om ermee om te gaan. Daarom beveelt Edmunds aan om een aanbetaling van ongeveer 10% te combineren met een gap-verzekering of een dekking voor de vervanging van nieuwe auto’s. Zo kunt u meer geld in uw zak houden zonder het risico te lopen onder water te staan ​​met uw autolening.

Om te beginnen met het goedkeuringsproces voor uw auto, moet u uw werkgever en salarisinformatie en saldi van andere schulden bij de hand hebben. Zorg ervoor dat u binnen ongeveer twee weken na het aanvragen van een voorafgaande goedkeuring klaar bent om te winkelen. Deze strategie vermindert het aantal harde onderzoeken naar uw kredietgeschiedenis.

3. Plan uw inruil

U kunt deze stap overslaan als u geen inruil heeft. Als je dat doet, blijf dan lezen. Het is belangrijk om de inruilwaarde van je huidige auto te krijgen voordat je naar de dealer gaat. Deze informatie helpt u bij het instellen van uw verwachtingen voor wat de auto waard is en geeft u een referentiepunt voor alle aanbiedingen die u ontvangt. De beste manier om de waarde van uw inruil te vinden, is door de Edmunds-app op een smartphone of tablet te gebruiken. Die apparaten maken het gemakkelijker om in de auto te zitten en controleren of u opties hebt die de waarde van de auto kunnen beïnvloeden – functies zoals stoelverwarming of een zonnedak. Wees eerlijk over de staat van uw auto. De meeste auto’s vallen in de categorie ‘schoon’ of ‘redelijk’. Er zijn maar weinig auto’s “uitstekend”, ongeacht hoeveel hun eigenaars ervan hebben gemaakt. De wok melding van auto geeft aan wat de schadeverleden van de auto is geweest. Dat zal u flink helpen.

Als je klaar bent met beoordelen, zie je drie cijfers. De inruilwaarde is wat de dealer u kan bieden – dat is een cijfer om in gedachten te houden wanneer u bij de dealer bent. De waarde voor een privépartij is wat u zou verwachten als u de auto zelf verkoopt. De winkelwaarde van de dealer is een beetje anders: het is wat je zou verwachten te betalen voor de auto als je een vergelijkbare gebruikte auto bij een dealer zou kopen.

Er is een alternatief voor het inruilen van een auto of het zelf verkopen: laat een verkoper van tweedehands auto’s zoals CarMax de auto beoordelen en u een aanbieding doen. Het aanbod is zeven dagen geldig, waarna u de dealer kunt vragen om die prijs te verslaan of u kunt uw oude auto verkopen aan CarMax.