De belangrijkste autoverzekeringstips voor starters

Het kopen van een autoverzekering voor de eerste keer kan een uitdaging en kostbaar zijn. Er zijn veel verzekeraars om uit te kiezen en u wilt ervoor zorgen dat u uw best doet om geld te besparen en tegelijkertijd uzelf en uw voertuig te beschermen.

Maar het kan ook een spannende tijd zijn. Het is uw kans om een geweldig beleid te vinden dat perfect past bij uw unieke omstandigheden.

Hier zijn de beste autoverzekeringstips die starters kunnen gebruiken om geld te besparen en gemoedsrust te krijgen.

Ken de minimale autoverzekeringsvereisten van uw staat.

De meeste staten stellen dat bestuurders minimaal een aansprakelijkheidsverzekering voor lichamelijk letsel en materiële schade moeten hebben. Elke staat heeft verschillende vereiste aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijf, dus zorg ervoor dat u deze leest.

De minimale dekking die uw staat vereist, is echter mogelijk niet voldoende om u voldoende financiële bescherming te bieden. U kunt bijvoorbeeld nog steeds voor grote sommen geld aan de haak als u een ongeval veroorzaakt en u heeft geen aanvaringsverzekering om de reparaties te dekken. Een kaal beleid biedt mogelijk ook niet voldoende dekking om een nieuwe auto te vervangen die is opgeteld of om te betalen voor ernstig letsel opgelopen door andere bestuurders en passagiers die bij een ongeval gewond zijn geraakt.

Bepaal hoeveel dekking u nodig heeft

De hoeveelheid dekking die u nodig heeft, is afhankelijk van uw leeftijd, woonplaats, voertuigtype, gereden mijlen en kredietscore.

Naast premie bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering bieden autoverzekeringen ook een verscheidenheid aan verschillende dekkingsopties als aanvulling op de basisdekking.

Persoonlijke letselbescherming (PIP) dekt u (en uw passagiers) als u verwondingen oploopt bij een auto-ongeluk. Dit kan mogelijk de begrafeniskosten en het verloren loon dekken.

Onverzekerde dekking voor automobilisten dekt u voor schade veroorzaakt door een onverzekerd of onderverzekerd Dit dekt ook u in het geval van een ongeval door een aanrijding. Sommige staten vereisen een onverzekerde dekking voor automobilisten.

Een botsingsverzekering dekt u voor schade aan uw auto, vrachtwagen of SUV die is opgelopen bij een aanrijding met een ander voertuig.